„Ve věci už policejní orgán skončil vyšetřování a spis předložil státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby. Státní zástupce ve věci rozhodne po prostudování spisového materiálu,“ uvedl žalobce Trýzna z Vrchního státního zastupitelství v Praze k návrhu obžaloby v kauze pohonných hmot.

Kriminalisté stíhali Redla spolu s Krejčířem ve dvou kauzách. V případě firmy M5 se zabývali nezdaněnými dovozy a prodejem pohonných hmot. Způsobená škoda dosahovala podle vyšetřovatelů půl miliardy korun. Druhou kauzou bylo nezákonné podnikání společnosti Technology Leasing. Podle policie Redl spolu s Krejčířem v roce 2002 tunelovali Českou spořitelnu přes úvěr poskytnutý právě firmě Technology Leasing. V tomto případě stíhání definitivně ukončila amnestie prezidenta Václava Klause v lednu 2013.

Plzeňský okresní soud rozhodoval o omezení Redlovy svéprávnosti opakovaně od roku 2008, důvodem bylo údajné duševní onemocnění. Krajský soud ale loni v září omezení zrušil a jeho rozsudek letos potvrdil i Nejvyšší soud, k němuž podal Redl dovolání. Člen podnikatelovy rodiny podal loni na podzim nový návrh na omezení Redlovy svéprávnosti. Plzeňský soud případ letos na konci října kvůli místní příslušnosti postoupil Okresnímu soudu ve Zlíně.

Video
Video se připravuje ...

Michala Redla přivádějí k Obvodnímu soudu pro Prahu 9. (17. června 2022) Aktu.cz

Fotogalerie
4 fotografie