Lávku, které se říká Otíkova podle postavy Otíka z filmu Vesničko má středisková, využívají pěší pro přechod přes Opatovskou ulici ke stanici metra linky C nebo k zastávce autobusů městské hromadné dopravy. Během rekonstrukce by měla být na lávce udělaná mimo jiné nová hydroizolace, obnoven systém odvodnění a protikorozní ochranou natřeny ocelové nosníky. Po opravě bude mít lávka také nové zábradlí. Na dopravu pod lávkou stavební práce vliv neměly, průchod po lávce byl dosud omezen jen částečně.

„Celá oprava byla rozdělena na dvě etapy a nyní probíhají práce na druhé etapě opravy,“ uvedl radní pro dopravu městské části Libor Vrkoč (Hnutí pro Prahu 11-HPP11). Podle něj je nyní například potřeba vyrobit nové schody na straně směrem k finančnímu úřadu, protože stávající jsou ve špatném technickém stavu. Jinak je stavba podle něj bez větších komplikací.

Oprava lávky bude radnici podle Vrkoče stát zhruba 46 milionů korun, původně měla vyjít na 36 milionů korun. „Navýšení nákladů bylo způsobeno dodatečně zjištěným špatným technickým stavem nosných částí konstrukce lávky,“ uvedl již dříve Vrkoč. Město, které již dříve dalo městské části na opravu asi 30 milionů korun, odmítlo stavbu dofinancovat. Praha 11 proto využije peníze ze svého rozpočtu.

Video
Video se připravuje ...

Vesničko má středisková. Kterého slavného herce odmítl režisér Menzel obsadit? Videohub

Fotogalerie
8 fotografií