Nejvyšší částku investuje radnice do prací v základní škole v Tusarově ulici, a sice 5,4 milionu korun. Ve škole budou kompletně zrekonstruovány silnoproudé a slaboproudé rozvody ve čtvrtém patře školy. Namontována budou rovněž nová LED světla.

Ve zbylých projektech vloží do oprav městská část vždy po 3,9 milionu korun. V základní škole Strossmayerovo náměstí opraví střechy nad jídelnou a gastroprovozem, včetně zateplení střešní krytiny. Rekonstrukce rozvodů čeká také FZŠ Umělecká. Vybudovány budou nové datové rozvody, přístupové body wifi, kabeláže pro interaktivní tabule a vyměněny budou rozvody domácích telefonů, školní rozhlas, zvonek a hodiny na chodbách.

V mateřské škole na rohu ulic Františka Křížka a Veletržní nechá radnice kompletně opravit nebytový prostor, kde bude dětská skupina pro 12 dětí, a to včetně zázemí a gastrovybavení "Kromě výše uvedených akcí, které plánujeme dokončit v průběhu prázdnin, máme rozpracované další tři dětské skupiny, které budou otevřeny v průběhu podzimu," uvedla radní Hana Šišková (Praha 7 Sobě).

O prázdninách bude provedena také řada drobnějších úprav. "Malování učeben, výměna podlahových krytin, opravy hřišť, nákup nového nábytku, pomůcek a dalšího vybavení, které dětem a učitelům zpříjemní prostředí, v němž budou příští školní rok trávit svůj čas," dodala Šišková.

Video
Video se připravuje ...

Vysvědčení: Na jedno pokárání čtyři pochvaly, radí odbornice Videoredakce ženských webů

Praha 7 přes prázdniny opraví školy ve své městské části
Autor: Koláž Blesk