Volby loni na podzim v Chuchli vyhrála Lepší Chuchle se ziskem 47,39 procenta hlasů a získala v 11členném zastupitelstvu šest mandátů. Na druhém místě byla ODS a třetí Chuchelští sousedé. Oba při přepočtu hlasů získali shodně dva mandáty. Nezávislí pak mají v zastupitelstvu jednoho zástupce.

Nové vedení

Letos v červnu vedly spory uvnitř sdružení k rezignaci tehdejšího starosty, poté rezignovali další jeho spolustraníci, dokonce i složili mandáty zastupitelů. „ODS oslovila jednotlivé zastupitele a seznámila je s představami o spolupráci. Následovalo několik společných jednání, bylo zapotřebí přijmout rozumné kompromisy, hodit za hlavu osobní antipatie a obrousit hrany u jindy vyostřených témat. Jsem rád, že jednání přineslo pozitivní výsledky a podařilo se nám najít řešení, které po měsících bezvládí dá městské části nejenom nové vedení, ale i jasný směr,“ uvedl předseda ODS v Chuchli Pavel Klán.

Výsledkem jednání bylo právě zvolení Křena starostou. „Městské části chyběla dlouhodobá vize. Musí být daleko aktivnější především v oblastech dopravní infrastruktury a územního plánování. Musíme se mnohem více zaměřit na plánovanou rekonstrukci železniční tratě, zejména na rekonstrukci Branického mostu a vybudování nového tunelu na trati Smíchov–Beroun, což jsou projekty, které mají zásadní vliv na život v Malé Chuchli. Stejně tak hodláme zintenzivnit práci na realizaci nadjezdu přes železnici ve Velké Chuchli,“ uvedl Křen.

Společně s Křenem je ve vedení radnice jako první místostarosta Tomáš Víšek (Lepší Chuchle), který z pozice druhého náhradníka nastoupil na místo zastupitelů svého uskupení, kteří složili mandát. Druhým místostarostou je David Vokurka (Nezávislí). Vedení radnice se chce také zaměřit na rozvoj bývalých chatových osad Na Lahovské a Třešňovka a ve spolupráci s místními nalézt způsob, jak z nich vytvořit obytné zóny.

Fotogalerie
11 fotografií