„Skatepark v Jinonicích chyběl několik let. Proto mám velkou radost, že se nám tuto investiční akci podařilo dotáhnout do konce. Je to taková první vlaštovka našeho závazku postavit více míst pro volnočasové aktivity starších dětí a mládeže,“ říká místostarostka Prahy 5 pro sport Monika Shaw Salajová (SEN 21).

Městská část se o zrekonstruování jinonického skateparku snažila už od roku 2019. Bylo to ale až současné vedení radnice, komu se podařilo překonat obtíže s výběrem dodavatele.

Nový skatepark o rozloze přibližně 500 m2 poskytne sportovní zázemí pro jezdce všech úrovní. Nechybí ani celá řada oblíbených prvků: mini u-rampa, sešikmené betonové plošiny, tyčové překážky i tzv. piknikový stůl.

Finanční stránka projektu

„Během letošních letních měsíců došlo k výrobě a instalaci všech prvků a k dokončení projektu. Celkové náklady hrazené z prostředků městské části činí 3,2 milionu korun,“ shrnuje místostarosta pro územní rozvoj Radek Janoušek (PRAHA 5 SOBĚ).

Na financování rekonstrukce tohoto sportoviště přispěla i společnost Letiště Praha. „Těší mě, že náš finanční dar městské části byl účelně využit pro sportování mladých. Pravidelný pohyb je důležitý, stejně jako trávení alespoň části volného času bez elektroniky a já věřím, že atraktivní podoba hřiště přitáhne spoustu zájemců. Podporu okolních komunit považuji za velmi důležitou, neboť upevňuje dobré sousedské vztahy a vznikají díky ní moc zajímavé projekty,“ konstatuje Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha, a. s.

Další projekty

Nejedná se o jediné sportoviště, na kterém Praha 5 v poslední době pracuje. „Letos bude otevřen ještě jeden skatepark s multifunkčním hřištěm na Hořejším nábřeží na Smíchově a připravujeme také nové projekty v Košířích a na Barrandově,“ dodává místostarostka Monika Shaw Salajová.

Fotogalerie
5 fotografií