Nehoda se stala v sobotu dopoledne. „Mezi Krčí a Braníkem vlak srazil ženu, ta byla zpod vlaku vyproštěna a předána záchranářům do péče,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Shodou okolností právě ve vlaku cestoval reportér České televize Jakub Szántó, který o incidentu informoval na sociální síti X. „,Je tu nějaký zdravotník?‘ křičí průvodčí. Ne, jen novinář s kurzem první pomoci. Zpod radlice vytahujeme starší dámu. Mašinfíra brzdil, troubil… Jen díky němu žije. Otírám krev, stabilizovaná poloha, přikrytí termofólií. Záchranka přebírá. Nechoďte po kolejích,“ uvedl.

Novinář Jakub Szántó.
Autor: Twitter - JakubSzanto

Starší, zhruba 75letá žena jako zázrakem přežila. „Je zraněná, ale při vědomí, záchranáři ji převážejí do nemocnice k další péči,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

„Jedná se o trať, kde jsou tři traťové proudy, ty jsou uzavřeny, provoz na Jižní spojce ve směru na Černý Most je také zastaven, neboť zde stojí vozidla Integrovaného záchranného systému a provádí zde záchranné práce,“ dodal Rybanský. Bližší informace o omezení najdou cestující na stránkách Českých drah.