Příprava na rekonstrukci Průmyslové ulice začala znepříjemňovat život řidičům od soboty 17. do 27. června. Od 1. července ve zhruba 600metrovém úseku mezi ulicemi Tiskařská a U Stavoservisu pak omezení udeří v plné síle. „Silnice bude zúžena na polovinu,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. S ohledem na vytíženost komunikace musí podle ní řidiči počítat s komplikacemi. Jeden jízdní pruh ve směru na Hloubětín bude převeden do protisměru, a tak i ve směru na Hostivař si šoféři budou muset vystačit s jediným jízdním pruhem.

Kromě rozkopané Průmyslové čeká na pražské řidiče dalších 22 dopravních omezení
Autor: BLESK

Hrdlo lahve

Průmyslová je součástí komunikací, které nahrazují nedokončené části Pražského okruhu. Jde o jednu z důležitých cest z Jižní spojky, kam proudí auta z rozkopaného Barrandovského mostu. I tam zůstane provoz omezen kvůli II. etapě jeho generální opravy do poloviny srpna. Pro ty, kteří přes most musí projíždět, tak rekonstrukce Průmyslové ve špičce nadělí zdržení dalších 30 minut. S peklem se musí počítat i na Rozvadovské spojce, kde se buduje nová provizorní rampa, nebo v Legerově na magistrále, tam kvůli opravě kanalizace bude nadále uzavřen levý jízdní pruh.

Změny i pro neřidiče

Kromě aut se práce v Průmyslové dotknou i cestujících MHD. Z provozu bude vyloučena zastávka Spalovna Malešice. Přemístěna bude stanice Zamenhofova.

Video
Video se připravuje ...

Modelace dopravy. TSK Praha

Fotogalerie
30 fotografií