Česká pošta se v současné době zbavuje asi dvaceti nemovitostí v různých koutech České republiky. Také v Praze jsou na prodej hned tři budovy včetně obřího komplexu na Pankráci v ulici Na Strži. Celý areál má plochu přes 7 tisíc metrů čtverečních, Česká pošta tak očekává, že za objekt v internetové aukci dostane minimálně 310 milionů korun.

Jedná se o velmi navštěvovanou pobočku, kterou denně navštíví přes 1200 lidí, místní se ale nemusejí bát, že by o ni přišli. Česká pošta si totiž část, kde se pobočka nachází, chce od nového majitele pronajmout nazpět. Podobný postup Česká pošta už aplikovala v jiných částech republiky.

„Česká pošta nabízí k odkupu celou budovu, kde mj. sídlí pošta Roční nájemné samotné obočky je asi 6,6 milionu korun, cena za celý objekt je pak přes 300 milionů. Další prostory v objektu nejsou pro náš provoz nezbytně nutné.. Nedává tedy ekonomický ani provozní smysl tyto prostory nadále držet ve svém vlastnictví,“ přiblížil mluvčí pošty Matyáš Vitík.

„V našem případě jsou to velké peníze, tyto prostory jsme schopni opustit, pracovníci jsou schopni se přestěhovat do jiných nemovitostí České pošty,“ řekl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Obří areál na Pankráci je bezmála 40 let starý, kromě hlavní budovy jsou na prodej i okolní pozemky, které se nachází v těsné blízkosti budoucí trasy D metra, od jejíž stanice by měl příchod umožňovat samostatný výstup.

Součástí komplexu jsou také garáže, kam se vedle čtyř dodávek a jednoho nákladního vozidla vejde 35 osobních aut. Pošta je nabízí samostatně, konkrétně se jedná o nemovitost v Bystřické ulici, za kterou pošta očekává minimálně 31 milionu korun. K dispozici je i další pozemek, který slouží jako příjezd a částečně také jako parkoviště, poště ho opět prodává samostatně za 400 tisíc. Celý areál tak pošta prodává ve 3 různých nabídkách, dá se však očekávat, že všechny pozemky skoupí jeden nový majitel, aby měl dobrý přístup k celému areálu. Pokud se sečtou všechny 3 nabídky, nový majitel bude muset zaplatit přes 340 milionů.

Video
Video se připravuje ...

Mluvčí České pošty pro Blesk: Co dělat, když zruší vaší poštu? Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
5 fotografií