„Zasahujeme v Divadelní ulici, kde muž s největší pravděpodobností spadl z výšky,“ potvrdila Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté se ho na místě snažili resuscitovat, jejich snaha však byla marná - muž na místě zemřel.

Video
Video se připravuje ...

Smrt muže u Národního divadla (18. dubna 2023) Blesk.cz - David Malík

„Záchranáři společně s lékařem a inspektorem zasahovali u cca 50letého muže po pádu v ulici Divadelní. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že jeho zranění jsou neslučitelná se životem, bohužel jsme mu nedokázali pomoci, na místě zemřel,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Policisté uvedli, že zemřel 48letý muž, podle důvěryhodného zdroje Blesku se jednalo o technického zaměstnance z Národního divadla. Ten se měl časně ráno zřítit z ochozu Nové scény právě do Divadelní ulice, a to po večírku k předávání literárních cen, které proběhlo v pondělí 17. dubna právě na Nové scéně Národního divadla. Zatím není jasné, zda šlo o nehodu, sebevraždu, nebo zda muže někdo záměrně shodil, to policisté zjišťují. „To je stále v šetření kriminalistů, byla nařízena soudní pitva,“ dodala mluvčí. 

Mordparta

V úterý vpodvečer přichází informace, že se smrtí zaměstnance Národního divadla zabývá mordparta. Kriminalisté dokonce na místo dorazili s figurínou, aby vyšetřili, jak se muž zřítil. „V souvislosti s událostí v Divadelní ulici v současné chvíli probíhají na místě standardní úkony trestního řízení. Mohu potvrdit, že případ si převzali kriminalisté z 1. oddělení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.," uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Ulice byla po dobu šetření zavřená, policisté dopravu odkláněli na Masarykovo nábřeží.

Fotogalerie
30 fotografií