Hasičská zbrojnice v Argentinské ulici byla zkolaudována a uvedena do provozu předloni na podzim a nahradila dosavadní nevyhovující budovu z roku 1942. Hasičská družstva ze stanice pokrývají oblast zahrnující asi 200 000 lidí. V areálu by měla kromě výjezdové stanice záchranářů vzniknout také nová administrativní budova, kam hasiči plánují přesunout své pražské krajské ředitelství ze Sokolské ulice.

Nová stanice

Tendr vypsal magistrát loni s předpokládanou hodnotou 42 milionů korun, výsledná cena zakázky je tak téměř o čtvrtinu vyšší. Výjezdové stanoviště bude v jihovýchodním cípu areálu nové hasičské zbrojnice v Argentinské u křižovatky ulic Kouteckého a U Staré plynárny.

Budova je navržená jako jednopatrová. V přízemí bude garážové stání pro osm sanitních vozů, technické zázemí stavby, sklady a kancelář. V patře budou pokoje pro posádky, šatny a hygienické zázemí.

Investice

Město plánuje i další investice do stanic záchranářů, kterých je v metropoli přes 20. Městští radní například v pondělí schválili výsledek tendru na novou stanici leteckých záchranářů na ruzyňském letišti, kterou na místě nynější nevyhovující postaví za 36,1 milionu korun bez DPH firma Stavební Praha.

V blízké době plánuje město podle dřívějších informací zřídit i novou základnu v Nemocnici Na Františku či postavit vedle základny v ulici 28. pluku v Praze 10 novou čtyřpatrovou budovu, která bude sloužit jako ubytovna pro záchranáře.

Video
Video se připravuje ...

Slavnostní otevření nové hasičské stanice v Argentinské ulici v Praze 7. (18. ledna 2022) HZS Praha

Fotogalerie
51 fotografií