„Podle domluvy, kterou máme s koaličními partnery v Praze 4, skončím jako místostarosta v předvečer dubnového zasedání zastupitelstva městské části, aby mohlo zvolit mého nástupce,“ řekl Hroza. Kdy přesně se bude zasedání konat, zatím nebylo určeno.

Na post místostarosty nastoupí Vácha, který bude mít na starosti majetek a oblast IT. Na uvolněné místo radního bude pak zvolen zastupitel Petr Tomáš Opletal (TOP 09). Hroza bude zastupitelem městské části a radním pro infrastrukturu na magistrátu. Pozici místostarosty Hroza na Praze 4 zastával i v minulém volebním období.

Situace v Praze 4

Volby ve čtvrté městské části loni vyhrála koalice Společně - ODS a TOP 09, druhé skončilo ANO a třetí Praha 4 sobě - sousedé a nezávislí. V koalici mají Společně 13 hlasů a hnutí ANO jich má deset. Všechny výše uvedené strany stanuly ve vedení radnice již v uplynulém volebním období. Starostkou byla Irena Michalcová (ANO), která nyní bude první místostarostkou.

Za vítěznou koalicí ODS a TOP 09 skončilo ve volbách druhé ANO a třetí Praha 4 sobě - sousedé a nezávislí má osm zastupitelů, stejně jako čtvrtí Piráti. Šest zastupitelů mají na pátém místě Společně - KDU-ČSL + STAN.

Fotogalerie
6 fotografií