Rekonstrukce se týká asi 180 metrů dlouhého úseku Podbělohorské mezi ulicemi v úseku od křižovatky s ulicí Pod stadiony směrem k ulici Smrčinská. Opravy navazují na stavební práce z loňského roku, kdy dělníci posunuli autobusové zastávky a vybudovali dva přechody pro chodce se středovými ostrůvky v Podbělohorské a Pod stadiony.

V letošním roce bude rekonstruována vozovka, kdy počítáme s výměnou všech konstrukčních vrstev, přičemž v horní polovině, zhruba 50 metrů směrem u ulice Smrčinská, bude provedena pouze fréza v tloušťce deseti centimetrů,“ uvedla Lišková. Nový povrch budou mít chodníky, na kterých přibudou orientační prvky pro nevidomé, dodala.

Opravovaný úsek bude pro dopravu po celou dobu zcela uzavřen. Automobily budou muset jet po objízdné trase, která povede obousměrně ulicí Pod stadiony, Atletická a Spiritka.

Autobus číslo 149 pojede ve směru na Bavorskou do zastávky Stadion Strahov beze změny. Odtud zamíří přes Vaníčkovu, Turistickou a Pod Stadiony do Podbělohorské. Ve směru na Dejvickou pojede beze změny do zastávky Pod Lipkami a odtud přes výše uvedené zastávky v opačném sledu. V obou směrech budou zrušeny zastávky Diskařská a Spiritka a naopak v ulici Pod Stadiony bude autobus dočasně využívat zastávky linky číslo 191 Hybšmanka. Zastávka Podbělohorská se přesune z Podbělohorské do ulice Pod Stadiony.