„Tělo 42letého Petra K. bylo nalezeno v jednom z hotelů ve Wroclavi. Čech byl hledaný za vraždu ženy v Praze,” napsal už v úterý polský zpravodajský server Fakt. Doplnění v závěru článku přitom nasvědčuje tomu, že muž zemřel vlastní rukou.

Polská policie na twitteru informovala, že pátrání po Petrovi K. je ukončené. „Mohu potvrdit, že v polské Wroclavi bylo nalezeno tělo českého občana. Spolupracujeme s polskými kolegy,“ uvedl pro Blesk ještě v úterý večer policejní mluvčí Jan Rybanský. Až do středečního rána byl podezřelý stále v databázi hledaných osob, krátce před devátou odtud ale zmizel.

Rybanský záhy potvrdil jeho totožnost. „Mohu potvrdit, že jsme hodnověrným způsobem ověřili totožnost muže, který byl nalezen bez známek života v hotelu ve Wroclavi. Skutečně se jedná o 42letého muže, který byl podezřelý z vraždy ženy v Praze,“ řekl ve středu ráno Blesku s tím, že v případu nadále probíhá prověřování, vzhledem k úmrtí podezřelého bude ale s největší pravděpodobností odložen. Uvedl také, že muž zemřel bez cizího zavinění, přesnou příčinu smrti však nesdělil. Podle polské prokuratury neměl mít střelná poranění.

Co se stalo?

Pohřešování Kláry M. nahlásil její přítel policii, když se z Prahy nevrátila ze služební cesty. Naposledy se mu telefonicky ozvala z pracovní cesty ve čtvrtek 2. února kolem 19. hodiny s tím, že se vrátí následující den, tedy v pátek 3. února,“ uvedli policisté, na něž se partner Kláry M. obrátil v sobotu ve dvě ráno. Přítelkyni se nemohl dovolat, mobil měla vypnutý. 

V sobotu policisté našli mrtvou Kláru M. v jednom z hotelů v centru Prahy, podle informací Blesku konkrétně v ulici Na Poříčí. Policie v souvislosti se zabitím pohledné blondýnky rozjela pátrání po dvaačtyřicetiletém Petru K., se kterým se měla přes rok scházet. Podle slov Klářiny blízké kamarádky spolu měli toxický vztah. „Od třetího měsíce vztahu se ho snažila zbavit, protože ji pronásledoval, dokonce jí pod auto dával sledovací zařízení. Dělal jí žárlivé výstupy a vyhrožoval,“ popsala CNN prima NEWS kamarádka zavražděné ženy. 

Komplikovaný vztah

Podle dalších zjištění CNN Prima News byl vztah mezi Petrem K. a jeho obětí Klárou M. dlouhodobě komplikovaný. Opakovaně spolu žili i se rozcházeli, jednu dobu se dokonce sešli u soudu, a to kvůli penězům, které měl Petr od Kláry vymáhat.

Podezřelý měl za použití zbraně, respektive předvádění zbraně, požadovat poskytnutí finančního plnění po poškozené,“ potvrdil podstatu obžaloby Lukáš Pauldura, vedoucí Okresního státního zastupitelství v Liberci. Když Klára M. změnila v průběhu soudu výpověď, došlo na urovnání sporu. „Vztah mezi podezřelým a poškozenou byl komplikovaný, známe to z praxe, kdy se jedná o oběť, která se k tomu agresorovi vrací opakovaně, a to i formou osobních schůzek,“ uvedl Pauldura.

Gambler

„Pořád za ní jezdil a nutil ji, aby s ním výlety podnikala a žila noční život. Jí se to nějakou dobu líbilo, ale když z toho chtěla vystoupit, nedokázal se s tím smířit,“ uvedla kamarádka Kláry M. Klára přitom měla několik měsíců přítele, kterému podle slov kamarádky ohledně Petra Krause lhala. Petr K. měl být podle zjištění gambler a měl dluhy. 

Není vyloučené, že právě peníze a pak také žárlivost, stály za tragickým vyústěním. Osudný den měl Petr K. podle informací Blesku prohrát velký balík peněz v kasinu, které sousedí s hotelem. Na Kláru navíc živelně žárlil, tím spíše, že žila s jiným mužem, na základě jehož oznámení po ní policisté v souvislosti s jejím zmizením začali pátrat, až ji nalezli v sobotu v Praze mrtvou.

Vezl jsem ho několikrát i v noci, třeba třikrát nebo čtyřikrát za noc. Zastavil jsem na benzínce nedaleko, on řekl, ať počkám, za deset minut se vrátil a říkal, že můžeme jet. Pak to z něho vylezlo, že ji hlídá. Nemluvil o ní moc hezky. Strašně žárlil,“ uvedl pro televizi taxikář.

Fotogalerie
10 fotografií