Plot a zákaz vstupu! Tak to vypadá u cyklostezky, kterou pražští radní slavnostně otevírali v úterý 6. prosince. „Otevíráme důležitou stezku, která propojuje přerušenou povltavskou promenádu,“ uvedl při slavnostním stříhání pásky náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (35, Praha sobě). Den poté už však vše bylo jinak. Záměr zpřístupnit nový 77 metrový úsek zatrhl jiný stavebník!

Levá neví, co dělá pravá?

Důvodem je špatné sladění prací Prahy 1 a magistrátu. „Technická správa komunikací vybudovala promenádu pod mostem dle plánu. Bohužel úprava části cyklostezky s přilehlým parčíkem je v režii Prahy 1, která má zhruba měsíc zpoždění. V úterý byl průjezd umožněn, ale poté jej zavřeli,“ sdělil Blesku magistrátní mluvčí Vít Hofman.

„Očekávali bychom větší koordinaci a informovanost ze strany hlavního města. Určitě se dalo se stříháním pásky ještě chvíli počkat,“ uvedl mluvčí Prahy 1 Petr Bidlo s tím, že stavební práce potrvají až do začátku ledna.

Scheinherr ostrouhal

Náměstek pro dopravu Scheinherr Prahu 1 marně žádal, aby úsek otevřela s upozorněním, že chodci a cyklisté prochází stavbou. „Z bezpečnostních důvodů není možné zřídit takovýto průjezd stavbou. Její dodavatel má plnou odpovědnost a musí dodržovat zákony a vyhlášku,“ vysvětlil Petr Bidlo. 77 metrů cyklostezky pod Mánesovým mostem stálo celkem 36 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Prostor X: Rozhovor s Adamem Scheinherrem Videohub

Fotogalerie
37 fotografií