To bylo koncem listopadu v Dejvické radosti a nadšení! Divadlo Spejbla a Hurvínka totiž před vchodem nechalo vztyčit neveliký vánoční stromeček. „Děti ještě ozdobily stromeček přinesenými ozdobami a Hurvínek vzkazuje, že ozdobit tento stromeček může každý, kdo se přijde podávat, takže ozdoby s sebou,“ uvedlo divadlo na svém facebooku.

Dejvický Grinch?

O pár dnů později je vše jinak. Místo zeje u lavičky se Spejblem a Hurvínkem prázdno. Nezbyla ani větvička, ani ozdoba. Vysvětlení podalo divadlo na sociálních sítích záhy: „Dnes v noci nám někdo ukradl stromeček, který jsme před pár dny slavnostně rozsvítili a zahájili tím slavnostní dobu adventu na kterou se všichni v roce tolik těšíme.“

Smutné jsou především děti. Vždyť pro ně jde každoročně o nejoblíbenější roční dobu spojenou právě s ozdobami, různými světelnými dekoracemi, vánočními dobrotami a laskavou atmosférou. Tu jim ale jakoby chtěl někdo ukrást tím, že sebral vánoční stromeček, který samy zdobily. „Třeba je to celé jen Hurvínkova bojovka »hon na stromek aneb najdi svého dejvického Grinche,«“ snaží se situaci zlehčit divadlo.

Nový stromeček bude už v divadle

Jeho pracovníci si ale Vánoce zkazit nenechají. „Co naplat, doba je zlá a doufáme, že právě tento stromeček třeba i přes černé svědomí onoho stromkového bandity rozzáří alespoň jedny dětské oči, když ne tu spoustu kolemjdoucích. Budeme se snažit co nejdříve pořídit stromeček nový, který ale již nainstalujeme v prostoru pokladny a který budete mít dál možnost spolu s dětmi zdobit vámi přinesenými ozdobami,“ uzavírají.

Video
Video se připravuje ...

Hurvínek poletí do vesmíru 

Fotogalerie
16 fotografií