Ke kuriózní nehodě do Libně vyráželi hasiči, záchranáři i policisté. „U nehody tramvaje a osobního auta zasahujeme společně s hasiči dopravního podniku,“ uvedli pražští hasiči. Osobní auto zůstalo sešrotované mezi dvěma tramvajemi, jak přesně k nehodě došlo, policisté zjišťují.

Podle videa, které zveřejnil server MHD86.cz na svých facebookových stránkách, je vidět, jak k nehodě došlo - řidička osobního auta zastavila za tramvají, která vjela do zastávky, a tramvaj, která jela za ní, do ní narazila. Z videa je zřejmé, že řidič tramvaje nedobrzdil ani řidičku neupozornil zvonkem. 

Video
Video se připravuje ...

Nehoda tramvají a auta v Zenklově ulici. (14. září 2022) MHD86.cz

Řidička osobního auta se zranila. „Na místě pomáhali cca 50leté řidičce osobního auta posádky rychlé záchranné pomoci, lékař i inspektor. Žena byla zaklíněná, ale při vědomí. Po vyproštění, zajištění, imobilizaci pojede s úrazem hlavy k další péči do nemocnice,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Podle policejní mluvčí Martiny Špryslové byly u všech tří řidičů dechové zkoušky negativní. 

Tramvaje mezi zastávkami Palmovka a Kobylisy zhruba od 9:10 obousměrně nejezdily. „Linky 3 a 24 jsou ze zastávky Ke Stírce (do centra) odkloněny po trase Trojská - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí - Palmovka, linka 1 je vedena odklonem po trase Ke Stírce - Trojská - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí - Holešovická tržnice. Je zavedena náhradní autobusová doprava X-10,“ uvádí Dopravní podnik na webu. Obousměrně byla zastavena také automobilová doprava, po několika desítkách minut policisté umožnili průjezd alespoň autobusům.

Fotogalerie
21 fotografií