Podnik Žižkov Beergarden nedaleko tramvajové zastávky Ohrada v neděli načepuje poslední piva. Podnik se definitivně zavírá, protože developer, který vlastní pozemky, již získal potřebná povolení a začne na místě ohraničeném ulicemi Koněvova a Pod Krejcárkem stavět bytový komplex.

Problémy s hlukem

Žižkov Beergarden byl na tomto místě od roku 2020, kdy zde vystřídal provozovatele s podobným konceptem. Loňské léto si však obyvatelé Žižkova často stěžovali na hluk. Provozovatel totiž na loňský rok naplánoval celou řadu koncertů a místní to přestali snášet. Městské části se ale nakonec podařilo vyjednat kompromis.

„Před více než rokem se zde pořádaly každý týden velké koncerty, po kterých vždy následovala řada stížností na hluk. Starosta mě tehdy požádal, abych se věci věnoval a tento hluk nějak eliminoval. Jako obec jsme neměli příliš velkou oporu v legislativě a provozovatel měl nasmlouvanou šňůru vystoupení na celou sezónu. Nebylo to snadné ani pro jednu stranu, ale domluvili jsme se, že většinu plánovaných koncertů zruší a odehrají jen obtížně zrušitelné. Další koncerty budou plánovat pouze po domluvě s radnicí. A tak se i stalo. Domluva fungovala a já tímto děkuji provozovateli za ohleduplný přístup k lidem z okolí,“ poděkoval provozovatelům na závěr zastupitel Prahy 3 Michal Vronský.

Když se objevila zpráva, že oblíbené zahrádky končí, řada lidí si myslela, že je to právě kvůli hluku. „To mám zase radost. Člověk žije v hlavním městě a lidem tu vadí hluk. Většinou jsou to náplavy z vesnice, tady se budeme za chvilku bavit akorát doma,“ rozohnil se pod příspěvkem Petr P. Kupodivu ale zahrádky kvůli hluku nekončí. Jde o to, že pozemky patří developerovi, který získal všechna potřebná razítka a zanedlouho kopne do země.

Přesun na Rohanský ostrov

„Věděli jsme, že to přijde a že z místa, kam si chodíme dát vychlazenou plzničku, se jednou stane staveniště. Žižkov Beergarden a stěhujeme se na Rohanský Ostrov, kde věříme, že vytvoříme lepší verzi zahrádek.,“ uvedli provozovatelé na svém Facebooku. Poslední víkend navíc bude na vše 20%, sleva takže kdo si chce užít levnější pivko, může ještě naposled vyrazit na Žižkov.

Nové byty

A co zde vznikne? Žižkovské zahrady představují prémiový projekt, který nabídne 204 bytů ve vysokém standardu, s polosoukromými  předzahrádkami, balkony a terasami s výhledem na Parukářku, Židovské pece, Invalidovnu, žižkovský memoriál i Vítkovský park. S uvedením do prodeje se počítá na konec letošního roku,“ uvádí na svém webu developer CPI Property Group

Fotogalerie
31 fotografií