Videozáznamy ukazují pracovníky v neonových vestách, jak se zapnutou sekačkou na trávu přejíždějí mezi spárami po asfaltovém chodníku. Záběry jejich poněkud nevšedního počínání náhodný svědek umístil na sociální sítě.

Sekání trávy v Kobylisích, nejdřív mi to přišlo vtipný, ale po chvilce si člověk uvědomí, že to platíme, a je mu spíš smutno,“ okomentoval video. „Podle něj lze dovodit, že zde se jedná o Klapkovu ulici, která rozhodně nepatří mezi plochy, na kterých by Praha 8 prováděla seč,“ komentoval situaci mluvčí městské části Praha 8 Martin Šalek.

Zkracovali plevel

Blesk se obrátil na Technickou správu komunikací (TSK), která má chodník ve správě. Podle ní jde o standardní postup! „Jedná se o pracovníky našeho dodavatele, kteří připravují plevel podél obrub a spár v chodníku na chemické odstranění. Aby bylo odstranění účinné, je třeba plevel sekačkou zkrátit na tři až pět centimetrů,“ řekla Blesku mluvčí TSK Barbora Lišková.

A proč zvolili zrovna sekačku, a ne jiný nástroj? „Pomocí sekačky projedou velmi rychle, čistě a efektivně kilometry chodníků, což je součástí technologického postupu celoplošného odstranění plevele a náletových rostlin,“ hájila »sekání asfaltu« Lišková.

…pracovník se snažil zachytit všechen plevel…
Autor: Facebook

Víte, že…

První sekačku na trávu v roce 1827 vynalezl Angličan Edwin Budding jako lepší alternativu klasické kosy.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Máme chladnější počasí díky utlumené letecké dopravě? Odhalila to meteoroložka Honsová Blesk

Fotogalerie
6 fotografií