Prahu dlouhodobě trápí nedostatek parkovacích míst. Pražané pak často volí ne úplně legální způsoby, jak zaparkovat. Podobná situace byla i v Bohnicích, konkrétně v ulici Krynická. Místa určená k parkování mají dlouhodobě nedostatečnou kapacitu, proto místní parkovali takříkajíc kde se dalo. Třeba i na kraji ulice, který byl nezpevněný. Auta stála prakticky v křoví, což bylo nejen nepohodlné, ale hlavě nebezpečné.

Radnice se proto rozhodla, že levou stranu ulice ve spolupráci s Technickou správou komunikací (TSK) upraví. „Celkem se zde staví a upravuje zhruba 40 parkovacích míst. Stávající zpevněné a nezpevněné plochy budou nahrazeny jednotnými plochami betonové dlažby. Podle potřeby budou vybudovány opěrné stěny z gabionů. Navazující plochy zeleně budou revitalizovány, vysadí se 12 stromů,“ vysvětluje předseda komise pro dopravu městské části Praha 8 Martin Jedlička (TOP 09).

„Několik nových parkovacích míst vznikne v úseku, kde se parkovalo bokem na zeleni. Nejdelší úsek parkování se pak nachází za přechodem pro chodce, kde se dříve parkovalo na úzkém chodníku. Proto se parkovací pás rozšíří, aby auta nevjížděla na trávu,“ dodává Jedlička.

Práce probíhají od poloviny května a hotovo by mělo být v červenci. Podle dostupných informací by úpravy v jednosměrné Kynické měly vyjít na nižší jednotky milionů. Radnice chce pokračovat v úpravách i v dalších ulicích. „V legalizaci parkovacích míst v Bohnicích budeme samozřejmě pokračovat. Připravujeme vyznačení dalších míst na Lodžské a projektujeme stavbu nových parkovacích míst v dalších ulicích: Hanouškova, Štětínská nebo Poznaňská,“ uzavřel Jedlička.

Fotogalerie
4 fotografie