Zkušeného finančního kontrolora v důchodovém věku se Praha 12 zbavila v rámci reorganizace předloni. Po rozvázání pracovního poměru pro nadbytečnost však jeho místo vzápětí znovu obsadila. Dal ji proto k soudu.

„Bezproblémově jsem na radnici fungoval sedm let. Že moje místo ruší, mi napsali ve výpovědi. Místo toho ale na mou pozici přiřadili jednu bývalou vedoucí,“ řekl Blesku vyhozený zaměstnanec. Po dvou letech soudních tahanic mu v tom, že jeho výpověď byla neoprávněná, dal za pravdu Městský soud v Praze. Radnice mu musela doplatit mzdu za dva roky ve výši 836 067 Kč a také uhradit zákonné odvody, celková částka se tak vyhoupla na 1 122 170 Kč.

Ženou to výš

Na základě rozsudku, kde bylo konstatováno, že šlo o neplatné rozvázání pracovního poměru, musela radnice milionovou částku zaplatit. Vinu ale necítí. Pod výpovědí podepsaná tajemnice Bohumila Budková úřad dále vede a ten spor žene k vyšší instanci. Podal dovolání k Nejvyššímu soudu.

Zaryté mlčení

Komentář ke svému průšvihu radnice Prahy 12 dát nechce. „Do rozhodnutí o podaném dovolání nebude městská část Praha 12 poskytovat žádné informace o tomto pracovněprávním sporu,“ sdělila tajemnice Bohumila Budková. Do uzávěrky Blesku kauzu nekomentoval ani starosta Jan Adamec.

Fotogalerie
10 fotografií