Požár vypukl nedlouho po 18:00 přímo v centru Radotína. Původně se zdálo, že nešlo o nic vážného. „V Radotíně na náměstí Osvoboditelů zasahujeme u požáru stánku před restaurací. Částečně byla zasažena i restaurace a požár máme již pod kontrolou,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Kateřina Suchánská na twitteru.

Žhavý uhlík

S plameny naštěstí hasiči neměli příliš práce. Před jejich příjezdem je totiž stihli uhasit tři oduševnělí svědkové. „S kamarádem jsme si byli pro jídlo, když jsme si všimli, že se u restaurace začal dít nějaký rozruch,“ sdělil Blesku jeden ze svědků, který se zapojil do hašení. Podle něho oheň vznikl tak, že někdo položil žhavý uhlík na karton, od kterého chytil pouliční stánek s oblečením.

Kamarád se okamžitě začal shánět po hasícím přístroji, a já s ještě jedním člověkem jsme ho následovali. Plameny jsme začali hasit,“ uvádí dále svědek. Že by se jednalo vyloženě o malý oheň se prý říci nedá. „Alespoň na nás byl velký dost. Jak hořelo oblečení, bylo všude plno hustého černého dýmu, skrz který nebylo nic vidět.“ Plameny se jim podařilo uhasit do příjezdu hasičů, ti podle něho přijeli do 15 minut, aby doutnající a ohořelé zbytky dohasili a zabezpečili před dalším možným šířením.

V Praze 16 - Radotíně hořel na náměstí Osvoboditelů stánek. Uhasili jej pohotoví svědkové. (14. květen 2022)
Autor: HZS Praha