Luxusní byt o rozloze 190 metrů čtverečních je na prodej barokním nárožním paláci v Dlouhé ulici. Dům byl postaven v roce 1929 podle návrhu pražského expresionistického architekta Paula Sydowa. Pražané dobře znají zejména zdejší pasáž, která propojuje ulici Dlouhou a Halštalskou, ve stejném domě také sídlí oblíbené Divadlo v Dlouhé. Barokní palác byl v roce 2014 za dohledu památkářů zrekonstruován. „Zachování plurality bytových, obchodních a kulturních funkcí bylo jedním z hlavních záměrů, s nímž jsme spolu s investorem k rekonstrukci celého komplexu přistoupili,“ sdělilo architektonické studio DAM, které se na rekonstrukci podílelo.

Sedmipodlažní budova nabízí po přestavbě 67 bytů a ateliérů o velikostech od 50 m2 do 280 m2. Z vyšších pater se otevírá výhled přes střechy Starého města na Pražský hrad. Parkování pro majitele bytů přímo v objektu je umožněno umístěním automatického parkovacího systému v části podzemních pater,“ uvádí architekti.

Světlé bary a zlaté detaily

A právě jeden byt je nyní v Paláci Dlouhá nyní na prodej. Jde o prostorné 5+kk ve čtvrtém patře zmiňovaného paláce. Při vstupu přivítá nového majitele velkorysá vstupní hala, které vévodí masivní dubová podlaha. V kombinaci s bílými stěnami a pastelovými barvami tak navodí atmosféru celého bytu.

„Obývací pokoj s jídelnou a kuchyňským koutem se nachází na ploše 63 m2. Tomuto prostoru vévodí příjemné zlatavé detaily a uklidňující pastelové odstíny barev. Moderní a elegantně pojatý kuchyňský kout je vybaven kvalitními spotřebiči Gaggenau,“ uvádí realitní kancelář Sotheby´s International Realty, která má prodej na starosti. Samotný kuchyňský kout je velice zajímavě řešený, od obývacího pokoje lze oddělit bílými posuvnými dveřmi. Po uzavření tak vznikne iluze vestavěných skříní. Milovníci romantiky rozhodně ocení i krb vytápěný na bio-ethanol, který příjemně zútulní prosvětlený obývák.

„Na společenskou část bytu navazuje klidovou zónu se třemi ložnicemi. Prostorná manželská ložnice s vestavěnou walk-in šatnou se nachází na ploše 24 m2 a volně přechází v en-suite koupelnu, tedy koupelnu přístupnou pouze z konkrétní ložnice, o velikosti 19 m2. V elegantní koupelně se nachází v prostoru stojící vana, sprchový kout a separovaná toaleta s bidetem. I zde byla použita moderní a kvalitní sanita značky Gessi. Obytná část bytu dále nabízí dva menší pokoje, pro které je k dispozici další koupelna se sprchou a toaletou,“ doplňuje realitka. Celý byt je sladěný světlých barev s pastelovými doplňky. Pocit luxusu pak dodávají i zajímavé zlaté detaily.

Designérka Kowalski

Interiér bytu navrhla uznávaná interiérová designérka Ivanka Kowalski, která je původně inženýrka z matfyzu. Po kariéře v bankovnictví u Morgan Stanley a v Evropské Bance pro Rozvoj se vrátila k designu. Dokonce vystudovala prestižní Inchbald School of Design v Londýně a jako nejlepší studentka v ročníku získala ocenění International Interior Design Association Student Award. Spolupracovala na iteriérech luxusního developerského projektu Vanguard v Modřanech nebo smíchovského Sacre Coeur.

Fotogalerie
23 fotografií