Hřib by podle svého vyjádření rád pokračoval v práci zahájené v tomto volebním období. „Praha si zaslouží politickou kontinuitu a stabilitu kvůli dokončení započaté práce. I přesto, že naše volební období hodnotím jako úspěšné, tak nebylo možné za tři roky dokončit všechny projekty, které jsme zahájili,“ uvedl. Dodal, že chce pokračovat například ve výsadbě stromů, opatřeních pro boj s klimatickou změnou, výstavbou městského bydlení a škol nebo dostavbou metra a dalších důležitých dopravních staveb.

Kandidáti

Současný primátor bude mít v primárkách čtyři vyzyvatele.Nabízím využití znalosti principů agilního řízení, organizační schopnosti, finanční gramotnost,“ uvedl první z nich Chán. Opletalová pak sdělila, že jejím cílem je Praha bez viditelných i neviditelných bariér. „Město, které dbá na lidská práva a důstojnost všech svých obyvatel, respektuje jejich různorodost a právo na sebeurčení, podporuje je v participaci na rozhodování a umožňuje rozvíjet individuální blaho při zachování společenské odpovědnosti,“ popsala.

Třetí z vyzyvatelů Brůžek uvedl, že po posledních pražských komunálních volbách Piráti zaznamenali řadu úspěchů, které ale nejsou příliš vidět. „Naše hodnoty se ‚ztratily v překladu‘ a rozmělnily se. Potřebujeme dát Pražanům jasnou vizi budoucí Prahy a konkrétní řešení jejich každodenních potřeb. Můžeme se opřít o naše hodnoty a zkušenosti z městských částí,“ sdělil. Polák doplnil, že Pirátům po odeslání tiskové zprávy dorazila ještě další nominace, kterou získala Komrsková.

Volba se uskuteční online na pirátském fóru. Postoupí do ní ti z kandidátů, kterým se podaří v anketě na fóru získat alespoň 46 hlasů. Strana plánuje na 9. prosince debatu kandidátů, po které se uskuteční samotná volba.

Volby na pražský magistrát v roce 2018 vyhrála ODS, která získala 14 mandátů v zastupitelstvu. Piráti, Praha Sobě a Spojené síly pro Prahu (TOP 09, STAN a KDU-ČSL) mají po 13 zastupitelích. ANO získalo 12 křesel. Na koalici se po volbách dohodli Piráti, Praha Sobě a Spojené síly.

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Hřib, primátor Hl.m Praha Blesk – archiv

Fotogalerie
8 fotografií