Minimalistická vila v Košířích stojí na nadstandardně rozlehlém pozemku. Noví majitelé tak získají opravdu prvotřídní soukromí, zároveň nebudou bydlet nikde na periferii, z Košíř je to do centra města sotva čtvrt hodiny. Architekti při návrhu využili přirozeně zvlněného terénu a zapustili vilu do mírného svahu, čímž dosáhli ideálního propojení interiéru a exteriéru.

Dostatek světla i soukromé wellness

„Na zahradu přirozeně navazuje lesopark, kde už není možná další výstavba – zdejší vzrostlé stromy díky tomu zajišťují jak klidný, ničím nerušený výhled do zeleně, tak i dostatek soukromí. V maximální míře jsou zde využity prosklené stěny a světlíky pro zajištění co největšího množství denního světla a ze všech obytných místností je přímý vstup na některou z teras nebo zahradu – venkovní prostory tak slouží jako přirozené rozšíření obytného prostoru,“ popisuje realitní kancelář Sotheby´s, která má prodej vily na starosti.

Moderní dvoupatrová vila nabídne svým majitelům opravdový komfort. Kdo by také neocenil soukromou wellness zónu, „ která díky světlíku ve stropě a velkoformátovým oknům orientovaným do zahrady plná světla a láká k odpočinku a relaxaci.“ Součástí je bazén s protiproudem, vířivka a sauna. Ve vedlejší místnosti pak vznikne soukromé fitko.

Ve stejném podlaží se pak nachází další tři ložnice. „Jedna z nich je prostorná manželská ložnice vlastní koupelnou a také přímým vstupem do šatny, další dva pokoje jsou o něco menší. Ze všech tří ložnic lze přes společnou terasu vejít na zahradu, na které je možné vybudovat venkovní bazén ve formě přírodního biotopu,“ popisuje realitka. Součástí tohoto patra je pak ještě technická místnost, místnost ukrývající bazénové technologie a u bazénu nechybí ani šatna se sprchou

V horním patře se pak nachází srdce domu – obývací pokoj s kuchyní. „Prosklené stěny na dvou hlavních stěnách zajišťují přímý vstup na obě ze dvou prostorných teras a výhled do zeleně.“ Nechybí ani pracovna s vlastním vstupem na terasu. Pro návštěvy je zde samostatný apartmán s vlastní koupelnou, šatnou i kuchyní, která se dá využít i jako zázemí, pokud by na jedné z teras majitelé plánovali například oslavu nebo večírek.

Špičkové technologie

„Kromě kvalitního architektonického řešení domu je samozřejmostí i špičkové stavební provedení a vysoký standard vnitřních materiálů – použité budou kvalitní celodřevěné podlahy, keramické a kamenné dlažby a dřevěná okna s elektricky ovládanými vnějšími žaluziemi,“ slibuje Sotheby´s.

Architekti samozřejmě neopomněli ani to, aby vila fungovala šetrně k přírodě. „Počítá se s akumulační nádrží pro další využití dešťové vody, tepelným čerpadlem pro topení i chlazení místností, větráním s rekuperací tepla a přípravou na fotovoltaické panely. Díky připravené instalaci bude v domě možné používat prvky inteligentního ovládání domácnosti,“ dodává kancelář. U vily také nebude chybět garáž, která bude dostatečně velká pro dvě auta.

Fotogalerie
6 fotografií