Vodní biotop výrazně obohatí městské prostředí a současně zlepší mikroklima části obytného prostoru mezi zástavbou a školním areálem. Pro provoz biotopu budou využity akumulované dešťové vody ze střechy přilehlé budovy. Samočisticí schopnost biotopu zajistí čistička i pobřežní vegetační pásmo rostlin,“ uvedl náměstek primátora pro investice Břetislav Riger (Ostravak). Biotop doplní dřevěné molo s lehacími platy z tropického dřeva.

Kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu bude vykáceno šest stromů, které měly poškozený kmen nebo deformovanou korunu. „Ponecháno bude 22 dřevin a nově bude vysázeno dalších 26 stromů a dalších dřevin,“ uvedla mluvčí radnice Gabriela Pokorná.

Tisíce květin

Část páteřní cesty olemuje také trvalkový záhon. Celkově bude v místě vysazeno přes 5500 cibulovin, 2200 trvalek a 1300 vodních a vlhkomilných rostlin. V místě přibudou lavičky a odpadkové koše. Nový relaxační prostor by měl být hotov příští rok v květnu. Revitalizace bude stát téměř 23 milionů korun bez DPH.

„V letošním roce se uskutečňují i další takzvané zelené projekty. Započala obnova parku u zámku Zábřeh, rozsáhlé úpravy jsou v Bělském lese v rámci projektu Cesta vody, který bude brzy dokončen a lidé ho budou moci užívat. Začala proměna Tylova sadu,“ vypočetl náměstek primátora pro životní prostředí Aleš Boháč (Starostové pro Ostravu).

VIDEO: Tipy na výlety v Moravskoslezském kraji.

Video
Video se připravuje ...

Tipy na zimní výlety v Moravskoslezském kraji Videohub

Fotogalerie
3 fotografie