Novou podobu interiéru budovy navrhl architekt Jan Bouček. V hlavním sále je zamýšlený restaurační provoz, díky dispozicím sálu bude možné prostory upravit na taneční parket nebo hlediště. Místa k sezení budou i na ochozu po obou stranách sálu. Vnější podoba dřívějšího hostince vzešla z návrhu ateliéru Drobný Architects. Vycházelo se přitom z původní předlohy.

Zanedbanou budovu určenou k demolici získala vysočanská radnice v roce 2017 směnou za pozemky na Krocínce. Soukromý vlastník, firma Prosek 2, na místě plánoval postavit bytový dům. Proti záměru se tehdy postavili místní obyvatelé, kdy petici za záchranu hostince podepsalo podle iniciativy ProProsek přes 2000 lidí. Podle vypsaného tendru z roku 2019 měly být náklady na rekonstrukci budovy maximálně 50 milionů korun. Podle smlouvy se stavitelem z června téhož roku měly úpravy stát 64,9 milionu korun bez DPH. Kvůli nevyhovující statice budovy však bylo nutné její část zbourat a většinu budovy podle původní podoby opětovně postavit.

Podle starosty městské části by se prostory mohly pro hosty otevřít v září. „Na jubilejní 30. ročník Svatováclavské pouti na Proseku, která se bude konat 25. a 26. září, si společně užijeme veřejnou kolaudaci ,staronového' hostince U Brabců,“ uvedl na konci července Portlík.

Starý Prosek je soubor budov původně vesnického charakteru s dominantou kostela svatého Václava, přilehlou farou a hřbitovem s barokní zvonicí. Budova hostince byla postavená v roce 1837 a do listopadu 1960 patřila Václavu a Aloisii Brabcovým. V prosinci 1960 budova přešla do vlastnictví státu. Od druhé poloviny 80. let 20. století sloužila jako sklad společnosti Barvy a laky.

Fotogalerie
15 fotografií