„Ve čtvrtek 27. května náhle a předčasně zesnula naše kolegyně, vědkyně Mgr. Kristýna Vysloužilová, Ph.D.,“ stojí v oznámení, které na webu Institutu komunikačních studií a žurnalistiky zveřejnili 2. června.

„Kristýna byla absolventkou oborů Marketingová komunikace a public relations a Mediální studia, která absolvovala úspěšně i v doktorském programu. Měla dar kombinovat teorii s praxí a vést složité, velké projekty. Bude nám nesmírně chybět,“ píše dále institut. Zveřejnil také parte. „A láska zůstala - ta smrti nezná,“ nechala na něj vepsat její rodina. Po mladé vědkyni truchlí dcerka, partner, rodiče i další příbuzní.

Pro katedru je to další rána. Už v úterý totiž oznámili, že náhle zemřel vedoucí katedry žurnalistiky, oblíbený fotograf, pedagog a teoretik Filip Láb. „Ve Filipu Lábovi ztrácí nejen Fakulta sociálních věd, ale i Univerzita Karlova jednoho z nejtalentovanějších a nejoddanějších kolegů, jeho rodina a přátelé mimořádného člověka. Filip měl dar skloubit v sobě gentlemana v tom nejlepším slova smyslu se svobodomyslným umělcem, nadaným vidět krásu a zajímavou fotku v situacích, kde se nám ostatním nedostávalo fantazie,“ zavzpomínala na něj děkanka fakulty Alice Němcová Tejkalová.

„Filip Láb pro mě byl posledních čtrnáct let jedním z nejbližších přátel, důvodem, proč se místo hlavně novinářské práce rozhodnout především pro tu akademickou. Chtěli jsme společně s dalšími přáteli vybudovat fakultu otevřenou, férovou, podporující studentky a studenty v jejich ambicích udělat z naší společnosti lepší. Budeme se snažit dál, Filipe, slibuju, ale budeš nám tady strašně moc chybět…“ dodala. Příčinu Lábovy smrti institut nechtěl komentovat, proč zemřela Kristýna Vysloužilová, také neuvedl.

Fotogalerie
13 fotografií