Vražda oblíbené studentky Niny zasáhla loni v listopadu celé Česko. Dívku naposledy zachytily kamery, jak vychází ze svého domu na pražských Stodůlkách spolu s kamarádem Janem, pak ale beze stopy zmizela. Rodina, dobrovolníci i policisté po ní pátrali, jejich naděje však o tři dny později vyhasly - Ninino tělo bylo nalezeno v pondělí v oboře Hvězda. Policisté pak uvedli, že Ninu zavraždil už v pátek právě Jan, který ještě tentýž den skočil pod metro ve stanici Vltavská. Policisté uvedli, že motivem vraždy byla nejspíš neopětovaná láska k dívce.

Rodina po její smrti založila sbírku a následně i Nadační fond Ninin sen, prostřednictvím nějž chce dívce splnit její přání a postavit netradiční domov důchodců spojený se školkou, kde by se mohly setkávat různé generace. Ve sbírce se dosud podařilo vybrat téměř pět milionů korun.

Právě na facebooku nadačního fondu se v neděli, v den Nininých 25. narozenin, objevila dojemná vzpomínka. „Hrozně nás bolí, že tu s námi nemůže být. Naplňovala svět svojí láskou, radostí, veselou náladou a úsměvem pro každého. Také každého podpořila, když to potřeboval,“ uvedla ve svém vyjádření rodina. „Byla pro nás sluníčkem. Každý den se za ni modlí či na ni myslí i mnoho z vás. Přála by si zajisté, abychom se měli rádi a pomáhali si navzájem i druhým. Budeme se tak snažit jít dál v jejích šlépějích. Moc nám chybíš, Nini,“ stojí v dojemném vzkazu.

 

Video
Video se připravuje ...

Pátrání v oboře Hvězda. Václav Burian

Fotogalerie
34 fotografií