Zásadně nesouhlasíme s tím, aby tato naddimenzovaná administrativní budova, která naprosto nerespektuje stávající, ani budoucí vztahy v území a která zásadním způsobem ohrožuje funkci okolních obytných budov, byla do této lokality umístěna,“ uvedl radní Patrik Opa (ODS).

Rozhodnutí úřadu Prahy 4 zrušil magistrátní odbor stavebního řádu letos 10. března, kdy zamítl tvrzení radnice, že navrhovaná 72 metrů vysoká stavba s 19 podlažími je v rozporu s územním plánem a s požadavky na respektování urbanistického a architektonického charakteru okolí. Podle Prahy 4 zároveň zhorší lidem život, bydlení a životní prostředí.

Projekt se vrátil na stavební úřad

Projekt bude nyní muset znovu projednat stavební úřad městské části. Proti výše uvedenému rozhodnutí magistrátu nelze podat odvolání.

Nový dům má mít pravidelný, téměř čtvercový půdorys s mírně zkoseným rohem rovnoběžně s Vyskočilovou ulicí. Vysoký má být až 72 metrů s 19 nadzemními a pěti podzemními podlažími se 70 garážovými stáními. Podle stránek developera se má jmenovat B2 Tower a má nabídnout až 12 000 metrů čtverečných kanceláří.

Proti stavbě se postavili před zhruba pěti lety místní obyvatelé, kteří sepsali petici, pod kterou se podepsaly asi dvě tisícovky lidí. Podle petentů přitáhne budova do Krče stovky automobilů, čímž se zhorší životní prostředí a zvýší hluk.