Město chtělo v soutěži nakoupit ubytovací zařízení s celkovou kapacitou až 500 lidí. Do tendru se podle schváleného dokumentu přihlásili tři uchazeči, z nichž jeden byl vyřazen, protože nabízel nemovitost, která zatím ani nestojí. Zbylé dvě nabídky podle hodnotící komise neodpovídaly požadavkům města.

Hodnotící komise podle schváleného dokumentu doporučila „vyhlásit novou soutěž nebo poptávkové řízení, které bude umožňovat průběžné nabízení nemovitostí a vyjednávání s uchazeči o ceně nemovitostí“. Magistrát by měl podle doporučení zapojit do výběru realitního odborníka. Rada pověřila radního Adama Zábranského (Piráti), aby na základě doporučení komise novou soutěž po schválení zastupiteli připravil.

Hotely pro bezdomovce

Plán nakoupit ubytovací zařízení vychází ze zkušenosti z loňského roku, kdy město na jaře dojednalo se soukromými hostely smlouvy na ubytování lidí bez domova, aby se v době plošné karantény vyhlášené kvůli pandemii nového koronaviru nepohybovali na ulicích. Podle Zábranského se to osvědčilo i z hlediska sociální práce.