Porucha trakčního vedení, kterou silný vítr způsobil, se stala kolem 04:30. „Omezení se týká vlaků dálkové a především regionální dopravy v okolí Prahy, které jsou vedeny převážně elektrickými jednotkami CityElefant. V okolí Prahy tak nevyjedou vybrané dálkové a osobní vlaky. Na odstranění závady pracujeme,“ uvedl mluvčí ČD Robert Pagan po šesté ráno.

Pražská integrovaná doprava uvedla, že nevyjelo například několik spojů mezi Prahou a Českým Brodem, nejely ani vlaky z Masarykova nádraží do Kralup a z hlavního nádraží do Berouna nebo do Benešova u Prahy. Některé rychlíky mohly mít zpoždění i více než hodinu. Trakční vedení se podařilo opravit kolem 8:20.

Popadané stromy

Plné ruce práce mají také pražští hasiči. „V souvislosti se silným větrem jsme zasahovali v Praze od nedělního odpoledne do pondělního rána u 22 případů. Většinou se jednalo o spadlé stromy, uvolněný billboard jsme zajistili v Michelské ulici, částečně popadané lešení jsme zajistili v ulici Dukelských hrdinů,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Sledujte radar Blesku! 

Fotogalerie
17 fotografií