Chvíle hrůzy si prožila maminka 15leté školačky. V pondělí ji totiž kontaktovala kamarádka její dcery s tím, že dívka chce spáchat sebevraždu! Důvodem měl být neúspěch u přijímacích zkoušek na střední školu. Zoufalá maminka neváhala a s obrovitánským strachem o dceřin život zavolala policii.

Kamarádka dívky také uvedla, že se chce zabít v Prokopském údolí. „Do uvedené oblasti okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek, spolu s velitelem zásahu a také družstvem členů speciální pořádkové jednotky,“ popsal manévry policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Rozjelo se velké pátrání, které mělo za několik desítek minut šťastný konec. „Dívku nalezla hlídka policistů z místního oddělení Košíře v ulici Vavřenova na polní cestě. Policisté ji následně v nezraněném stavu předali šťastné mamince a také záchranářům, kteří na místo dorazili současně s policisty,“ dodal mluvčí.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.