Záchranu života mladého muže mají „na svědomí“ policisté a strážníci. Řidič stál ve středu odpoledne už zhruba čtvrt hodiny na přechodu na pražských Vinohradech, se strážníky, kteří přestupek chtěli vyřešit, ale vůbec nekomunikoval! Nereagoval ani na žádné výzvy a zdálo se, že by tedy mohl být pod vlivem drog či alkoholu. 

Policisté z hlídkové služby si všimli, že muž je i silně zpocený, skoro se nehýbe a vůbec není schopen komunikace. Vzhledem k tomu, že zde bylo podezření, že je mladý muž v ohrožení života, rozbili policisté pomocí teleskopického obušku okno na straně spolujezdce a chtěli mladíka vytáhnout z vozidla,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová. 

Sotva se však muži zákona dostali dovnitř, začal se mladík zuby nehty bránit, že nebylo možné ho z auta dostat. „Proto museli použít donucovací prostředky a za pomoci hmatů ho z vozidla vyprostit. Při tom si však všimli, že má na zadní straně kalhot připnutou inzulínovou pumpu a kanylu, která mu vedla do pravé nohavice. Z muže byl cítit i velmi silný zápach acetonu, takže policistům během chviličky došlo, že před sebou rozhodně nemají zdrogovaného nebo opilého řidiče,“ uvedla mluvčí.

Policisté zachránili život muži, který upadl do hypoglykemického kómatu.
Autor: Policie České republiky

Policistům došlo, že muž nejspíš upadl do hypoglykemického kómatu, a hned na místo zavolali zdravotníky. „Ti mu ihned podali nitrožilní roztok pro diabetiky. Muž se během chvilky probral a začal komunikovat. Policistům uvedl, že od cca 13 hodin si nic nepamatuje a doufá, že nikoho nenaboural nebo nezpůsobil škodu. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla negativní. Stejně tak byl negativní i test na přítomnost drog,“ upřesnila mluvčí.