Užuž se chystala ke spánku, pak ale 91letá babička ve svém bytě náhle upadla. Ošklivě se přitom poranila a sama nedokázala vstát. Začala volat o pomoc, zoufalou a zraněnou stařenku ale nikdo neslyšel. Na zemi ležela neuvěřitelných dvanáct hodin! Už se pomalu začínala smiřovat se svým osudem, když se náhle ozval v zámku klíč

Nemohoucí žena ještě sebrala poslední zbytky sil a zasténala, aby o sobě dala vědět. Do bytu se snažila dostat ošetřovatelka, která ženu chodila pravidelně kontrolovat. Volání zaslechla, dovnitř se ale dostat nemohla - kvůli bezpečnostnímu řetízku. „Žena poprosila o pomoc strážníky. Ti se přes zavřené dveře opakovaně pokusili se seniorkou navázat kontakt, ale marně. Jeden člen hlídky proto ramenem vrazil do dveří tak, že řetízek povolil,“ popsala záchrannou akci mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Nebohou stařenku našli ležet v obýváku na zemi, z jejího hrdla se ozývalo už jen tichouné sténání. Celý příběh strážníkům i ošetřovatelce popsala. „Zraněnou ženu  pak převezla záchranná služba do nemocnice. Strážníci ještě opravili bezpečnostní řetízek a zkontrolovali, že všechny spotřebiče jsou vypnuté. O stavu seniorky byl informován také její syn,“ dodala Seifertová.