Parkovací dům bude stát nedaleko stanice metra B Nové Butovice a bude mít několik pater. Jeho stavba podle dokumentu sníží množství dopravy v okolních ulicích a přispěje tak ke zlepšení životního prostředí, kdy se sníží množství emisí i hlučnost. Podle dokumentu dům omezí popojíždění řidičů při hledání parkovacího místa a ubude případů parkování vozidel na nevhodných místech.

Výstavba by měla začít ve třetím čtvrtletí letošního roku. Dokončena má být do poloviny roku 2022. Město nyní vypíše výběrové řízení na stavbu. „Během následujících dnů bychom měli mít stavební povolení, takže potom začneme shánět stavební firmu,“ řekl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Vedení Prahy již schválilo vybudování nového P+R na Černém Mostě, které vyjde na více než 600 milionů. Praha letos zaplatí několik desítek milionů také za studie, dokumentaci či pozemky pro nové parkoviště na Zličíně a na deset milionů vyjde zajištění stavebního povolení či zpracování dokumentace pro tendr na zhotovitele u parkoviště P+R Opatov.

V Praze je asi 20 záchytných parkovišť P+R. Umístěna jsou u stanic metra, autobusů, tramvají, případně vlaků. Do hlavního města ale přijíždí stále více přespolních. Kromě chystaných staveb chce město také zvětšit například 90místné parkoviště v Praze 6 v Tobrucké ulici. Na konci loňského roku pak bylo otevřeno P+R parkoviště Běchovice-střed.