Jen den předtím, než proběhla plánovaná schůzka premiéra Babiše a spoluzakladatele alternativní přepravní společnosti Bolt Martina Villiga v její tallinské centrále, šokovalo Česko chování jednoho z řidičů společnosti. To na videu jako první zveřejnil Deník N. 

Nevidomá Květa ten den zabloudila na Žižkově a recepční z hotelu v Bořivojově ulici jí následně zavolala řidiče společnosti Bolt. Ten během několika minut přijel a žena k němu nasedla. Pod nohy se jí podle jejího svědectví schoulil asistenční pes, bez nějž je se svým handicapem ztracená. „Sedla jsem si a psa jsem si dala pod nohy. Řidič mi ale začal říkat, že zvíře v autě nechce. Řekl, že tam po něm zůstanou chlupy,“ popsala pro TN.cz Květa. 

Řidič se podle záběrů se slušným řešením potíží neobtěžoval. Prý se jí snažil vyrvat telefon z ruky, když chtěla zavolat policii. Video pak ukazuje, jak muž ženu surově chytne za rameno, několikrát s ní zacloumá, až nebohou Květu vytáhne z auta a nechá ležet uprostřed silnice. Její pejsek přitom pobíhá kolem, zatímco žena zoufale křičí o pomoc. Řidič pak za ní podle jejích slov ještě hodil její bílou hůl.

Video
Video se připravuje ...

Řidič společnosti Bolt vyhodil z auta nevidomou ženu. Adriana Bártlová

Incident nemohl na dnešní schůzce premiéra a Villiga zůstat beze slov. „Hrozný zážitek, nechápu, co to bylo za člověka,“ okomentoval jednání řidiče společnosti Bolt Babiš v centrále firmy v Estonsku. „Je to nepřijatelné, viděl jsem to video a doufám, že dostal padáka,“ doplnil premiér.

Spoluzakladatel Boltu: Zachoval se špatně

Babiš uvedl, že v minulosti v době protestů jednal s taxikáři i s řidiči služeb přes mobilní aplikace. „Prosadili jsme regulaci, protože taxikáři mají nějaká pravidla a tyto technologické firmy měly výhodu. Tady v rámci prezentace nám ukazovali, že jim záleží, aby jejich řidiči byli dobře zaplaceni, aby měli zkoušky, aby mluvili, pokud možno, česky. Je to samozřejmě i na našich lidech, aby dávali zpětnou vazbu,“ uvedl dnes Babiš.

„Chceme se omluvit té zákaznici. Řidič se zachoval špatně,“ komentoval situaci Villig. „Řidiče jsme zablokovali. Děláme, co je v našich silách, abychom zajistili, že se takový incident nebude opakovat,“ dodal. Podle něj jde o ojedinělou podobně nepříjemnou událost. Villig rovněž uvedl, že v takovém případě má řidič zavolat policii a ta má problém řešit. „Řidič nesmí použít fyzickou sílu proti osobě,“ doplnil.

Video
Video se připravuje ...

Babiš v Estonsku: Setkání s premiérem Jürim Ratasem 

Fotogalerie
26 fotografií