Nevidomá žena se včera dopoledne ztratila na pražském Žižkově, v Bořivojově ulici vešla do hotelu a prosila o pomoc. „Požádala, jestli bych jí zavolala taxi. Měla v ruce telefon s připravenou aplikací. Řidič přijel asi za tři minuty, doprovodila jsem ji k autu a pomohla usadit. Ona si posunula přední sedačku a její pes skočil dovnitř a stočil se jí k nohám,“ popsala Blesku recepční hotelu Theatrino.

Podívejte se na to, jak taxikář vyhodil z auta nevidomou ženu:

 

Vyprávěla, že pasažérku po nastoupení řidič upozornil, že psa nepoveze. „Měl by údajně celé auto od chlupů. Ona ale zavřela dveře a začala se s ním dohadovat. Nakonec odjeli, tak jsem odešla,“ líčila recepční.

Volání o pomoc

Po chvíli uslyšela z ulice volání o pomoc. Vyběhla ven a tam už paní Květa ležela uprostřed vozovky. „Pomohla jsem jí vstát. Svědkyně, která vše natočila na mobil, hned vytočila číslo policie,“ dodala.

Stejně mluví i hulvátem napadená paní Květa. „Nasedla jsem do auta a za mnou nastoupil pejsek. Řidič mi řekl, že pejska nevezme. Já mu odpověděla, že se ale bez něj neobejdu, protože jsem nevidomá. Řekl mi, že ho to vůbec nezajímá a ať vypadnu,“ popsala Deníku N.

Vystoupit odmítla, protože cestu domů už měla údajně zaplacenou, jenže taxikář to podle jejího svědectví popíral. Nakonec ji násilím vytáhl z vozu, přitom paní Květa uvnitř upustila slepeckou hůl. „Ležela jsem na zemi, zřejmě stáhl okénko a vyhodil tu hůl za mnou,“ dodala. Následně odjel.

Případem se zabývají policisté. „V současné chvíli případ kvalifikujeme jako přestupek," uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Řidiče zablokovali

„Okamžitě poté, co jsme se o tomto incidentu dozvěděli, jsme daného řidiče dohledali a na naší platformě jsme ho zablokovali. S řidičem jsme v úzkém kontaktu a zjišťujeme od něj podrobnosti," sdělil mediální zástupce firmy Bolt Jan Novosad. S daným taxikářem podle něj společnost dosud žádný incident nemusela řešit a také cestující ho oceňovali většinou nejvyšším hodnocením. Firma Bolt se už s nevidomou ženou zachycenou na videu spojila a omluvila se jí. „Nabídli jsme jí asistenci, a pokud se rozhodne kontaktovat policii, poskytneme při vyšetřování maximální možnou součinnost,“ dodal Novosad.