Na Praze 6 se potuluje skupinka osob, která se obohacuje na cizím neštěstí. Krádežemi čtyřnohých mazlíčků před nákupním centrem na Červeném vrchu se již delší dobu zabývají policisté. Podle policejní mluvčí Hany Křížové se jedná o krádeže v přestupkové rovině. „Skupinka osob odcizila několik psů a následně je vrátila majitelům za finanční úplatu,“ uvádí pro Blesk.cz Křížová. V rámci vyšetřování se policistům podařilo identifikovat dvě osoby, ty jsou nyní podezřelé z přestupku.

Odměna za krádež

Podle příběhů lidí na sociálních sítích se jedná o případ, kdy zloději šlohnou uvázaného psa u Billy na Červeném vrchu a poté čekají, až se objeví leták s odměnou pro nálezce. 

Příběh paní Marie je šokující – mamince paní Marie se ztratil pes jménem Pedro, kterého uvázala u Billy, když šla na nákup. Poté, co se vrátila a chtěla si vzít svého miláčka, s hrůzou zjistila, že Pedro zmizel! Na rady ostatních paní Marie s maminkou vyvěsily letáky, kde slibovaly nálezné. „Obešly jsme všechny bezdomovecké brlohy v okolí, v pátrání nám pomohla také policie. Po nějaké době nám volala svědkyně, že viděla stát bezdomovce u našeho letáku, kde nabízíme odměnu, se psem podobným našemu Pedrovi,“ popisuje pro Blesk.cz paní Marie. Za chvíli prý volala žena, která byla zřejmě bez domova, že koupila jejich psa za 200 Kč a že chce odměnu! 

Podle Marie případů může být mnohem více: „Může se jednat o staré lidi, kteří se nepohybují na sociálních sítích a ztráty pejsků nehlásí policii,“ a dodává, že před Billou, kde se pejsci ztrácí, jsou z přední strany nainstalovány kamery, z boku už však ne a to je problém, poněvadž se jedná zrovna o místo, kam se psi běžně uvazují! 

Případů je víc

Maminka paní Marie ale zdaleka není jediná, která tímto ohavným způsobem na chvíli přišla o svého parťáka. Skličující příběh přináší také Nikol N. „Pes byl ukraden v sobotu 1. 2. nějakým bezdomovcem moldavské národnosti. Což, co jsem se dočetla od ostatních, byl už několikátý případ. A v neděli 2. 2. ho našel pán od ochranky supermarketu Billa na Letné, který pak zavolal na odchytovou službu a pes byl převezen do útulku v Troji,“ popisuje pro Blesk.cz šílenou situaci.

Ten bezdomovec ho tam přivázal. A pak šel krást právě do tohoto supermarketu. Kde ho i tento pán od ochranky zadržel a zavolal policii. Tou byl následně odvezen na záchytku,“ dodává Nikol.

Nabízela odměnu až 5000 Kč 

Další případ se stal paní Miladě, ta postrádala pejska jménem Rozárka.  Za nalezení nabídla odměnu ve výši 5000 Kč. „Po vylepení letáků ji dvě bezdomovkyně za peníze vrátily,“ uvádí na facebooku. Pod podobnými příspěvky se objevují bouřlivé reakce proti bezdomovcům a množí se i další příběhy o zmizení psů.

Fotogalerie
5 fotografií