Minuty hrůzy si prožila obsluha čerpací stanice na pražském Žižkově ve čtvrtek kolem desáté dopoledne. Její do té doby poklidnou směnu totiž zničehonic narušili dva zločinci! Podle informací Blesk.cz vtrhli na benzínku, hrozili prodavačce zbraní a chtěli peníze. Vyděšená žena jim vydala několik tisícovek. Hovořili česky, ale s východním přízvukem. 

„Muži po vydání finanční hotovosti přistoupili k vozidlu u stojanu čerpací stanice a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně se jej pokusili uloupit,“ popsala Blesk.cz policejní mluvčí Lucie Drábková. Řidička černého porsche ale prokázala neuvěřitelnou statečnost - ubránila se francouzskými holemi! 

Pak gauneři odběhli do vedlejší ulice, kde už byli úspěšní - na šokovaného řidiče mířili zbraní, donutili ho vystoupit a ukradli mu octavii. S tou nakonec pláchli, k žádnému zranění naštěstí nedošlo. Kradené auto policisté o pár minut později objevili v Libni, pachatelé jsou ale stále na útěku.

V současné době probíhá vyhodnocování kamerových záznamů z benzinové čerpací stanice a zjišťují se další okolnosti, které by mohli pomoci dopadnout podezřelé muže. Po podezřelých mužích policisté intenzivně pátrájí,“ dodala Drábková.  Za loupež hrozí dvojici mužů až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Na Žižkově přepadli 9. ledna 2020 benzínku. Václav Burian

Fotogalerie
28 fotografií