„Dostávám stovky dotazů, jak to bude letos s ohňostrojem, a právě podpora našich fanoušků z Prahy a České republiky mě přiměla pokusit se zachránit novoroční ohňostroj v Praze,“ uvedl spoluorganizátor Martin Peter, designér a choreograf posledních pěti ročníků ohňostrojů v Praze.

Podrobnosti chtějí zástupci sdružení uvést až na začátku prosince. „S ohledem na postoj magistrátu by bylo nestrategické prozrazovat více detailů,“ uvedli organizátoři Jan Šaršoun s Martinem Peterem. Místo a formu prý ale již znají.

K financování produkce chtějí získat peníze prostřednictvím transparentního účtu, na který může přispět kdokoliv. „Věřím, že lidé o ohňostroje stojí, a tak financování necháváme pouze na jejich vůli. Každý obyvatel Prahy, občan Česka i organizace může přispět na náš transparentní účet jakýmkoliv obnosem, a pomoci tak zachránit součást kultury naší země,“ uvedl Šaršoun. Ohňostroje platilo dříve hlavní město ze svého rozpočtu a vydávalo za ně každý rok okolo jednoho milionu korun. Ohňostroje byly v minulosti odpalovány například z Letné, Vítkova, Petřína nebo z pontonu na Vltavě.

Fotogalerie
10 fotografií