Německá metalová kapela Rammstein v úterý i ve středu večer vystoupí v Praze na fotbalovém stadionu ve vršovickém Edenu. Do Česka přijede po dvou letech a počtu zakoupených vstupenek je zřejmé, že se na ni tuzemské publikum těší – je totiž vyprodáno. Na koncertě zazní kromě starších hitů novinky z posledního nepojmenovaného alba, které bylo vydáno letos v květnu. Oba koncerty jsou součástí evropského turné k novému albu, zahájeného koncem května.

Na nové – již sedmé – album, které nenese žádné jméno, čekali fanoušci Rammstein deset let od předchozího Liebe ist für alle da. Na úterním koncertě má zaznít řada písní z nové desky, včetně Deutschland, Radio a Ausländer, které vyšly i jako singly. Fandové se dočkají i starších hitů, jako Du hast nebo Sonne.

Doprava na koncert

Kromě nadšení však fanoušky, kteří na německou metalovou pecku vyrazí, nejspíš čekají dopravní komplikace. „Parkování nebude k dispozici, návštěvníky koncertu žádáme, aby k přepravě využili městskou hromadnou dopravu,“ uvedl pořadatel na sociálních sítích. Totéž návštěvníkům vzkázala i Praha 10.

Provoz tramvají a autobusů bude posílen. Vzhledem k očekávaným komplikacím je ale možné, že ani ty se skrz ucpané komunikace nedostanou lehce, variantou je proto využít stanice metra Strašnická či Želivského na lince A, z nichž se ke stadionu návštěvníci dostanou pěšky během deseti minut.

50 tisíc fanoušků

Skupina Rammstein vznikla před 25 lety a v roce 1995 vydala své debutové album Herzeleid. V následujících letech si získala mnoho fanoušků, a to i v Česku. Na předchozí dva koncerty v Edenu před dvěma lety přišlo 50 000 lidí. Loni zase, když některá česká kina uvedla projekt Rammstein in Amerika, musela být přidána další představení, aby vyhověla poptávce fanoušků.

Fotogalerie
4 fotografie