Na pódiu se vystřídalo 55 českých rockerů a bez nároku na honorář. Vystoupili před tři a půl tisícovým davem nadšených fanoušků. V tříhodinovém programu zahrály skupiny Harlej, Walda Gang, Divokej Bill, Rybičky 48, Debustrol a další.

„Každý se do tohoto projektu vrhnul s nadšením. Nikoho jsme nemuseli přemlouvat,“ říká jeden z organizátorů vzpomínkového koncertu, Tonda Rauer, kytarista kapely Harlej, ve které Šafránek, jenž zemřel loni v září, několik let zpíval.

Šafránek několik let bojoval s nevyléčitelnou plicní hypertenzí a zemřel 18. září 2018. Poslední rok života musel některé koncerty s kapelou Walda Gang dokonce odzpívat SuperStar Miro Šmajda (29), který je teď stálým frontmanem kapely. 

„Tím, jak se o Vláďu lékaři starali, mu o několik let prodloužili život. Jsme si jisti, že si ty peníze zaslouží!“ uvedl na adresu přítomných lékařů spoluorganizátor akce a člen kapely Walda Gang Pavel Pásek. Rockeři stále udržují blízký vztah i se Šafránkovou dcerou Kamilou:  „Jsme takoví její rockoví strejdové,“ usmívá se Tonda Rauer.

VIDEO: Zpěvák Walda Gangu Šafránek: Poslední rozhovor před smrtí!

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Walda Gangu Šafránek Daniel Černovský

Fotogalerie
15 fotografií