V areálu autobusových garáží v ulici Reinerova začalo hořet kolem deváté ráno. „Dvě jednotky pražských hasičů, jednotka HZS DPP a Letiště Václava Havla zasahují u požáru střechy. Požár zasáhl střechu v délce 20 m. Je nasazen vysokotlaký proud, termokamera a z objektu byly vyneseny dvě tlakové lahve,“ informovala mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská ve čtvrt na deset. O půl hodiny později už byl požár pod kontrolou. Požár se dále nešíří, místo bylo předáno jednotce HZS DPP a naše jednotky se postupně vrací,“ dodala. Podle informací Blesk.cz požár nejspíš způsobili dělníci při opravě střechy - hořet začalo kvůli špatné manipulaci s otevřeným ohněm.

Autobusové garáže v pražských Řepích jsou druhé nejmladší v Praze. Stavět se začaly v druhé polovině 60. let, otevřeny ale byly až v roce 1984. Jejich kapacita je 300 autobusů.

Není to přitom jediná lapálie, kterou dopravní podnik v úterý dopoledne řešil. Krátce po osmé totiž došlo ke dvěma nehodám tramvaje - první z nich se odehrála v Praze 6, kde se u zastávky Sibeliova střetl osobní vůz s tramvají. V tentýž čas v pražských Vysočanech jedna tramvaj vykolejila.

Fotogalerie
5 fotografií