K první nehodě došlo krátce po osmé u zastávky Sibeliova v Praze 6. Srazila se tam tramvaj s osobním autem, linky číslo 1 a 2 kvůli odstraňování následků nehody zhruba půl hodiny nejezdily mezi Sibeliovou a zastávkou Ořechovka.

Nehoda takřka v tentýž čas způsobila komplikace také v Praze 9 - u zastávky Špitálská nedaleko metra Vysočanská vykolejila tramvaj, podle informací Blesk.cz jí upadlo kolo. „V úseku Vysočanská - Hloubětín je souběžná doprava linky metra B a je nasazena náhradní autobusová doprava X16,“ informoval na webu Dopravní podnik. Nehoda byla odstraněna zhruba za dvě hodiny, v deset byl provoz obnoven.

Ani to však ještě nebyl všem katastrofám konec. Po půl jedenácté se v Plzeňské ulici nedaleko Košířskéo náměstí srazily rovnou dvě tramvaje, mezi zastávkami Anděl a Motol nejezdily hodinu a čtvrt. Souprava jedoucí na lince číslo 16 vrazila do tramvaje před sebou a vozy do sebe zůstaly zakleslé. „Bylo to bez zranění, nikoho jsme do nemocnice netransportovali,“ řekla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Video
Video se připravuje ...

Tramvaj ve Vysočanech 4. června ráno vykolejila. David Malík

Fotogalerie
25 fotografií