Investor pro rekonstrukci obchodu stanovil podmínku vybudování sjezdu z Českobrodské ulice a vybudování parkoviště. Obyvatelé spolu s volbami do Evropského parlamentu rozhodovali v referendu o tom, zda k tomu městská část umožní využít své pozemky. Podle Martana z prvních výsledků vyplývá, že pro záměr hlasovalo 304 lidí a proti 337.

 Místní referenda v minulosti vyhlásily i jiné městské části, například v Praze 7 a Praze 10 ohledně stavby nové radnice, v Praze 8 o omezení hazardu či v Ďáblicích o rozšíření tamní skládky. K hlasování se však většinou nedostavilo dost voličů, takže bylo neplatné. Byl to i případ posledního referenda v metropoli, které se konalo loni. Obyvatelé v něm měli rozhodnout o vypovězení smlouvy městské části s developerem, který chce ve Vinoři postavit rezidenční centrum Golf Resort. Přišlo však jen 23,2 procenta oprávněných voličů.

Běchovice, které jsou v městském obvodu Prahy 9 a správním obvodu Prahy 21, patří mezi menší městské části Prahy. V městské části na východě hlavního města žije zhruba 2670 obyvatel.