Právě klánovická radnice doporučuje svým obyvatelům jak se rekonstruovanému úseku co nejlépe vyhnout, aby se jich komplikace co nejméně dotkly. Je totiž potřeba brát ve zřetel, že průjezd Běchovicemi bude možný pouze v dopravní špičce od 6 do 20 hodin, avšak pouze s dovolením městské části Praha 21 a Běchovic. Povolení se nejčastěji týká přímo obyvatel Běchovic.

Z toho důvodu objízdná trasa do Klánovic je doporučena ulicí Mladých Běchovic a Ve Žlíbku, a to obousměrně. Do Klánovic se tak řidiči budou následně moci dostat skrz Náchodskou, Revoluční a Slavětínskou. Eventuálně také Olomouckou neboli dálnicí D11, Brandýskou, Zámeckou, Komenského a Revoluční. Ve směru na Prahu nepovede žádná objízdná trasa přes Klánovice, což by mělo ulehčit místní automobilové dopravě. Skrze rekonstruovaný úsek nadále budou mimo vozidel integrovaného záchranného systému moci jezdit také autobusy MHD.

Téměř půlroční práce

Českobrodská ulice vstoupila do další etapy oprav, která by měla skončit 30. června. Opravovaný úsek je vymezen budovou běchovické radnice a prodejnou IPEX. Mělo by se jednat o nesložitější opravné práce, poněvadž kromě vozovky dojde také k uložení nové dešťové kanalizace.

Fotogalerie
6 fotografií