Když se Miroslav Müller, praporčík z policejního oddělení na pražském Jarově vydal ve středu ve svém volnu se svou partnerkou na oběd, ještě netušil, že v docela obyčejné jídelně v Koněvově ulici zažije chvíle, na něž nejspíš do smrti nezapomene. 

Sotva dvojice vstoupila do místnosti, policistovi neunikl děj, jež se odehrával u jednoho ze stolů. Obsluha jídelny stála u muže, který seděl u stolu se zavřenýma očima, a snažila se ho probudit. Ten však nereagoval. Policista proto bez váhání přiskočil a začal zjišťovat, co je špatně. „Zjistil, že muž nemá hmatný pulz, proto ihned vytočil linku 155 a telefon předal své partnerce, která mu přes operátorku předávala instrukce, jak postupovat,“ popsal drama policejní mluvčí Jan Daněk.

Policista pak zahájil nepřímou srdeční masáž, přičemž se střídal s jednou se zaměstnankyň jídelny, dokud nedorazili záchranáři. Ti záhy zjistili, že 75letý důchodce prodělal cévní mozkovou příhodu, a převezli ho do nemocnice. Policista s obsluhou jídelny, svou partnerkou i operátorkou záchranářů, která jim přes telefon radila, co mají dělat, muži svým rychlým zákrokem nepochybně zachránili život. Dědeček je podle dostupných informací v pořádku.