Krušné ráno čekalo všechny cestující, kteří se v úterý dopoledne potřebovali dopravit mezi Palmovkou a zastávkou Ke Stírce. Právě v tomto úseku totiž obousměrně nejezdily tramvaje, výluka se dotkla linek číslo 3, 10 a 24. Krátce před desátou hodinou chtěl řidič kamionu projet železničním podjezdem v Zenklově ulici, jeho kamion byl ale příliš vysoký a strhl troleje. 

„Tramvajové linky jsou obousměrně odkloněny přes Libeňský most, Nádraží Holešovice a Trojskou. Do úseku Palmovka – Kobylisy a zpět je zaváděna náhradní autobusová doprava linkou X10,“ informoval Dopravní podnik na webu. Oprava trvala zhruba do půl jedné, pak byl provoz tramvají obnoven.

Značka upozorňující na výšku podjezdu je umístěna několik desítek metrů před mostem, kvůli probíhajícím stavebním pracím v pruhu ve směru z Palmovky na Kobylisy ale auta musí jezdit v tramvajovém pásu, jenž je zhruba o 10 cm výš než silnice. Právě to může řidiče, kteří místem obvykle těsně projedou, zmást.

Za posledních 24 hodin je to navíc už podruhé, co k události na tomtéž místě došlo. Kamion v podjezdu v Zenklově ulici strhl troleje také v pondělí krátce před půl jedenáctou, technici je opravili během 40 minut.

Fotogalerie
7 fotografií