Dennodenně musí obyvatelé kolem Bělohorské poslouchat bzučící dopravu, která sem míří zejména z Kladna a okolních obcí. V šíření hluku by měla alespoň částečně bránit zhruba 400 metrů dlouhá železobetonová stěna, a to v úseku ulice Za Oborou po vjezd zásobování do Kauflandu. Zeď se však drolí, rozpadá a šíření hluku moc nebrání.

„Důvodem zahájení sanace a modernizace byl její špatný technický stav, kdy se beton drolil až na výztuž, a ani její protihlukové vlastnosti nebyly ideální, proto dochází k celkové sanaci stávající protihlukové stěny a bude nově obložena pohltivými panely,“ popisuje důvody rekonstrukce mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Barbora Lišková.

Tichý asfalt

Kromě protihlukové stěny by se měl opravit i povrch vozovky: „Součástí je i obnova asfaltového souvrství v celé šíři komunikace a následná pokládka asfaltu s příznivějšími akustickými vlastnostmi,“ doplňuje mluvčí. Tím by se měl zajistit o poznání větší komfort pro lidi bydlící v okolních bytových domech.

Řidiči směřující do Prahy proto musí počítat se zpožděními. Před opravovaným úsekem je totiž semafor a auta se musí poměrně rychle zařadit ze dvou pruhů do jednoho. Dopravní situaci navíc komplikuje dopravní omezení, kvůli výstavbě protihlukové stěny v nedaleké Slánské ulici v Řepích.

Modernizace drolící se protihlukové stěny v Bělohorské by měla být hotová 7. května letošního roku. Majitelé aut parkující na rubové straně protihlukové stěny by se měli nachystat, že si budou muset během prací najít jiné parkovací místo. Celkové náklady na rekonstrukci jsou pak 15,5 milionu korun. 

Fotogalerie
11 fotografií