Noční můra se pro rodinu, která žije v Praze, stala minulý týden skutečností. 23letou ženu její nejbližší nahlásili krátce po čtvrteční půlnoci na policii jako pohřešovanou. „Na základě oznámení o pohřešování jsme po dívce pátrali, prověřovali jsme vytipovaná místa, bohužel bezúspěšně,“ uvedl v pátek policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Tehdy už bylo pozdě. Tělo mladé maminky totiž našli kolem sedmé ráno v Řešovské ulici v pražských Bohnicích – pod zhruba 40metrovým jeřábem, z nějž se nejspíš vrhla vstříc jisté smrti. Okolnosti jejího úmrtí policisté vyšetřují. 

Obrovská tragédie je o to horší, že zemřelá žena spolu se svým partnerem-cizincem vychovávala teprve půlročního chlapečka. Na oba teď čeká nelehký úkol se s krutým údělem popasovat. „Tatínek se o něj postará, ale teď je na dně, řeší pohřeb, převoz těla do domovského státu a vůbec nevidí vpřed. Aby své rodině dopřál kvalitní život, měl dvě práce, co teď bude dál, neví,“ uvedla na sociální síti režisérka Silvie Dymáková, jež stojí například za dokumentem Šmejdi či projektem Příběhy lidí.

 

Prostřednictvím facebooku žádá o pomoc se zajištěním základních věcí pro chlapečka, aby měl jeho tatínek alespoň o něco méně starostí. „Je to cizinec, je tu legálně, bohužel tady nikoho nemá, ale kdyby zvládl uživit sebe a malého, chtěl by tu zůstat. Život jeho ženě vrátit nemůžeme, ale můžeme tatínkovi alespoň pomoct tím, že mu připravíme věci pro miminko,“ vyzvala a připojila také seznam potřebných věcí i adresu, kam je možné je přinést. 

Fotogalerie
4 fotografie